Frangelico

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google plus
  • Addthis
Glazen Frangelico

Frangelico

Frangelico is een linkeur op basis van hazelnoten, cocao en vanillebessen. Frangelico is een Italiaanse alcoholische drank gemaakt in Piemonte.

Geschiedenis Frangelico

Frangelico heeft een geschiedenis die meer dan 300 jaar terug gaat tot de vroeg Christelijke monniken in de heuvels van Piemonte. De kennis van deze monniken bevatte ook het destilleren. Het gebruik van hazelnoten en andere, lokale, specerijen zou hebben geleid tot wat nu de Frangelico-likeur is. De naam Frangelico is gebaseerd op een plaatselijke legende en komt van Frater Angelico, een monnik, die als kluizenaar leefde op de heuvels van de Piemonte in de 17e eeuw. De Frangelico-fles vormt nog steeds een directe verwijzing naar deze historie. De fles heeft de vorm van een habijt met de traditionele touwgordel om de middel en staat garant voor authenticiteit en kwaliteit.

Frangelico productie

De productie van de Frangelico likeur is een redelijk recht-door-zee proces. Allereerst worden de hazelnoten geoogst. Dit zijn hazelnoten die in de Piƫmont zelf groeien. Hierna worden deze gekraakt en ontdaan van hun harde schil. Vervolgens worden deze hazelnoten geroosterd en vermalen.
Nu zijn de hazelnoten klaar voor gebruik en worden ze toegevoegd aan een oplossing van water en alcohol. Dit mengsel wordt gedestilleerd voor een pure hazelnootdestillaat. Aan deze hazelnootdestillaat worden aparte extracten en destillaten toegevoegd van cacao en vanillebessen. Het Frangelico concentraat wat we nu hebben word verdund met pure alcohol, water en suiker om de gewenste sterkte te bereiken. Hierna worden de vaten jonge Frangelico 6 tot 8 weken met rust gelaten om de smaken te laten huwen. Na deze periode gaat de Frangelico de traditionele fles in en kan zo worden verkocht.

Gebruik van Frangelico

Frangelico is een likeur met een zachte smaak. Dit maakt deze likeur zeer geschikt voor gebruik in cocktails of bij de koffie maar ook als smaakmaker over een dessert is Frangelico zeer geschikt. Frangelico kan dus gedronken worden door de koffie maar ook puur of met een ijsklontje.