Campari

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Google plus
  • Addthis
Kurk op fles

Campari

Campari is een alcoholische aperitief (20,5%, 21%, 25% of 28%; afhankelijk van het land waar het wordt verkocht) en wordt verkregen door kruiden en fruit te huwen in alcohol en water. Het is een bitter alcoholische drank welke gekenmerkt wordt door zijn donkerrode kleur. Campari wordt vaak gebruikt in cocktails en wordt vaak geserveerd met soda water , wijn, of citrusvruchten sap. Campari wordt geproduceerd door de Campari Group, een multi-nationale onderneming gevestigd in Italië .

Geschiedenis van Campari

De geschiedenis van Campari begon in 1860 met de uitvinding door Gaspare Campari in Novara in Italie. Het originele recept nog steeds in gebruik wordt, zoals zoveel recepten voor dranken, vertrouwelijk behandeld. Volgens de Gruppo Campari kent slechts een persoon in de wereld de hele formule. Het was oorspronkelijk gekleurd met karmijn kleurstof, afkomstig van gemalen Cochenille insecten , die gaf de drank zijn kenmerkende rode kleur. In 1904 werden de productie-installaties voor Campari voor het eerst geopend in Sesto San Giovanni, in de buurt van Milaan, Italië. Onder leiding van Davide Campari, Gaspare zoon, begon het bedrijf de drank te exporteren, eerst Nice in het hart van de Franse Riviëra, daarna verder het buitenland in. Het merk Campari is nu verdeeld in meer dan 190 landen.

Mixjes met Campari

Americano of Milano-Torino: in een tumbler met ijsblokjes doe je een deel Campari, een deel Rode Vermouth en een deel spa rood. Alle delen ongeveer 3cl. De cocktail heette eerst Milano Torino maar werd pas later Americano genoemd.
Niet te verwarren met de Caffe Americano.
Campari Orange: Een longdrink met ijsblokjes, een deel Campari en drie delen Jus d' Orange. Een deel is ongeveer 3,5cl.
Campari Flames: 4,5cl Campari, 9cl gezoet citroensap, 1,5cl Mandarine Napoleon, geraspte verse gember en crushed ijs.
Gezoet citroensap maak je door 1 deel suiker, 1 deel water en 1 deel citroensap te koken en af te laten koelen tot een siroop.